AFERA FIMI MEDIA

Nevenki Jurak još dva mjeseca istražnog zatvora

14.09.2010 u 12:25

Bionic
Reading

Vlasnici privatne agencije za tržišno oglašavanje Fimi media Nevenki Jurak i njezinoj suradnici Aniti Papaš Lončar, koje USKOK sumnjiči da su poslovanjem s državnim poduzećima nezakonito zaradile oko 16,5 milijuna kuna, produljen je istražni zatvor za još dva mjeseca

Osumnjičene su zadržane u istražnom zatvoru, jer sutkinja istrage Jadranka Mandušić smatra da još uvijek mogu utjecati na svjedoke i ponoviti kazneno djelo.

Vlasnica 'Fimi medije' i njezina suradnica u zatvoru u Remetincu su od početka kolovoza kada je USKOK započeo istragu protiv njih i Bojana Dimića koji je pušten da se brani sa slobode, nakon što je priznao zlouporabe.

Sumnja se da je Jurak poslove s državnim tvrtkama dobivala bez javnog natječaja te da je za nepostojeće usluge naplatila fiktivne račune u iznosu od oko 16,5 milijuna kuna.

Zbog poslovanja s Fimi medijom nedavno je uhićen i članu uprave i bivši direktor Hrvatskih šuma Darko Beuk. On je osumnjičenom da je na poticaj Nevenke Jurak zlouporabio položaj i ovlasti, to jest da je Fimi mediji fiktivnim i unaprijed dogovorenim javnim natječajima dao poslove na kojima je ta tvrtka zaradila dva i pol milijuna kuna.

Od svibnja ove godine, USKOK vodi istragu i protiv ravnatelja Carinske uprave i bivšeg HDZ-ova rizničara Mladena Barišića, i to zbog nezakonitog posredovanja za tvrtku njegove dugogodišnje prijateljice Nevenke Jurak.