ĆIRILICOM NA ZIDU BOROVA

Opet četnički grafiti u Vukovaru

13.09.2010 u 14:00

Bionic
Reading

Na jedinom preostalom zidu srušene zgrade Borovo Commercea u vukovarskoj četvrti Borovo naselje nepoznati su počinitelji ispisali neprimjerene grafite, priopćila je u ponedjeljak Policijska uprava vukovarsko-srijemska

Crnom i crvenom bojom uz spomen-ploču, koju je prije nekoliko godina u znak sjećanja na sve poginule, mučki ubijene, zarobljene i nestale hrvatske branitelje i civile postavila udruga Vukovarske majke, osvanuli su grafiti pisani ćiriličnim pismom.

Napisano je: Delije, Kosmet, Raška, Četnici Sever, te četiri ćirilična slova S i skraćenice VUCZ i FPB koje predstavljaju nogometne klubove Crvenu zvezdu i Partizan. Policija je potvrdila da se nakon obavljenog očevida traga za počiniteljima.

Borovo Commerce u vrijeme je agresije na Vukovar u jesen 1991. poslužilo kao sklonište civilima Borova naselja, ali i pričuvna bolnica za ranjenike iz tog dijela Vukovara. Ruševine objekta prije nekoliko godina su uklonjene, pa je ostao tek jedan zid pored kojeg se u studenom održavaju komemorativni skupovi.