Crna kronika PAO NA GRANICI

Marokanac 'u vlastitom aranžmanu' želio u Sloveniju

Dok većina za ilegalni ulazak u Sloveniju, odnosno EU, koristi usluge skupih krijumčara, 31-godišnji Marokanac odlučio se za vlastiti plan i aranžman

Završnica njegova puta u EU počela je u četvrtak, kada je, nezakonito i izvan graničnog prijelaza, pješice iz Srbije ušao u Hrvatsku. Zatim je autostopom došao do Zagreba gdje je kupio autobusnu kartu za Varaždin, odakle se uputio pješice u pravcu Slovenije.

Možda bi i ušao u susjednu nam zemlju da ga u subotu oko 10.40 nisu primijetili mještani naselja Bedenec, smještenog u blizini hrvatsko-slovenske granice. Naime, nakon njihove dojave, policijski službenici Policijske uprave varaždinske zatekli su ga na cesti bez osobnih dokumenata.

'Zbog nezakonita boravka, rješenjem o protjerivanju državljaninu Maroka zabranjen je ulazak i boravak na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od godinu dana', izvijestili su iz Policijske uprave varaždinske te dodali da je Marokanac smješten u Prihvatni centar za strance u Ježevu s obzirom na to da je izrazio želju za povratkom u Maroko, a kod sebe nije imao dokumente i novac.

Zabrana boravka i ulaska u Republiku Hrvatsku, ali u trajanju od tri mjeseca, tijekom upravnog postupka izrečena je i državljaninu Republike Kosovo koji je istog dana uspio nakratko ilegalno ući u Sloveniju uz tuđu pomoć. Riječ je o muškarcima rođenima 1976. iz Preseke i 1971. iz Martinuševca, koji su 53-godišnjeg Kosovara za 2.800 kuna protuzakonito prebacili preko državne granice na putnom pravcu Banfi - Raskrižje u Međimurju.

'Stranca su oko 18.25 dopratili do same granične crte na spomenutom putnom pravcu i uputili ga u Republiku Sloveniju, da bi ih odmah po ulasku u Republiku Sloveniju vozilom marke Opel Frontera zaustavila slovenska policija', izvijestili su iz PU međimurske, dodavši da će se protiv krijumčara podnijeti kaznene prijave.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još