Crna kronika FILMSKA POTJERA ZA 20-GODIŠNJAKOM

Bez dozvole bježao policiji kroz dvije županije

Mladić iz Bebrine kod Slavonskog Broda sinoć je policajcima dao posla. Zbog prebrze vožnje kroz naselje pokušali su ga zaustaviti, no umjesto da stane 20-godišnjak bez položenog vozačkog ispita još je jače pritisnuo papučicu gasa te projurio i pored druge policijske ophodnje. Potjera, ravna onima iz akcijskih filmova, u kojoj je jedan policajac i ozlijeđen, završila je čak u drugoj županiji

Mladić u automobilu Daihatsu Applause policajcima je zapeo za oko sinoć oko 21 sat. Budući da je kroz naselje gdje je ograničenje 50 vozio 106 km/h, policajci su mu signalizirali da stane. Pokušaj zaustavljanja svijetlećom stop-pločicom nije uspio. Vozač, s kojim je u automobilu bio i njegov 17-godišnji prijatelj, još je jače nagazio na gas u namjeri da pobjegne policajcima, no oni su odmah s upaljenim rotacijskim plavim svjetlima i uz zvuk sirene pojurili za njim.

Vozeći u smjeru zapada, u mjestu Brodski Stupnik 20-godišnji vozač bez vozačke projurio je pored još jedne policijske ophodnje, koja se također uključila u potjeru. Mladić je policajcima uspio pobjeći čak u susjednu Požeško-slavonsku županiju, do mjesta Bučje. Policija je tada, nakon 20 minuta jurnjave, uspjela zaobići njegov automobil i zaustaviti ga, no potjeri niti tada nije došao kraj.

Kada je policajac pokušao izaći iz službenog automobila vješti 20-godišnjak naglo je otvorio vrata svog auta, udarivši njima u vrata policijskog vozila, kako bi spriječio policajca da izađe iz automobila. Udarcem vratima mladić je policajcu ozlijedio rame te je iskoristio gužvu, brzo izašao iz svog automobila i dao se u bijeg.

Iako ništa nije skrivio, na drugu stranu je počeo bježati i njegov uspaničeni 17-godišnji suvozač. Policajci su ipak bili brži te su sustigli obojicu mladića. Ubrzo su shvatili da 20-godišnjak nije opasan samo za volanom, jer u džepu su mu pronašli i vojnički nož, koji su mu odmah oduzeli.

Začuđujuće je i to što je mladić čitavu tu pomutnju izazvao gotovo trijezan. Izmjereno mu je 0,29 promila alkohola, a njegovom suvozaču tek 0,13, što je, kako doznajemo u policiji, koncentracija koja se mjeri nakon jednog popijenog piva.

Zbog čitavog niza prekršaja policajci su ga uhitili i priveli u postaju.

I dok je 17-godišnjak nakon obavljenog razgovora uz pratnju roditelja pušten kući, 20-godišnjak je zadržan radi daljnjeg kriminalističkog istraživanja. Protiv njega slijedi kaznena prijava za kazneno djelo sprečavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti, optužni prijedlozi i prekršajni nalozi za više počinjenih prekršaja prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o oružju. Kada se sve to zbroji, mladiću slijedi kazna od najmanje 5000 kuna.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još