U JEDNOM DANU

Krivotvorenim karticama ispeglao 62 tisuće kuna

05.02.2009 u 19:09

Bionic
Reading

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističku obradu nad 39-godišnjim K. P. kojeg se sumnjiči za računalno krivotvorenje. Obrada je započela nakon što je Zagrebačka banka obavijestila policiju o sumnjivim transakcijama

K. P., inače otprije poznat policiji zbog više desetaka kaznenih djela među kojima su krivotvorenje, krađa, prijevara i druga, 3. studenog prošle godine upotrijebio krivotvorene platne kartice talijanskih, njemačkih, švicarskih, brazilskih, slovenskih i norveških banaka kojima je u samo jednom danu kupio robe u vrijednosti od 62 tisuće kuna. Počastio se PlayStationom, skupim mobitelima, parfemima i akvarijem za ribice.

Prijevaru je izvršio tako što je na postojeće magnetske zapise platnih kartica računalnim putem aplicirao podatke, odnosno identitet ljudi koji nisu njihovi vlasnici.
Policija je za krivotvoriteljem bila raspisala i tjeralicu, a uhićen je u Zagrebu te je većina robe nađena kod njega. Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni je odveden u istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.
Zagrebačka policija surađivala je i s Interpolom jer postoji mogućnost da je K. P. slične prijevare radio i u inozemstvu, piše Večernji list.