POBJEGAO S MJESTA NESREĆE

Pijan naletio na majku s djetetom u kolicima

10.09.2010 u 12:46

Bionic
Reading

Mlada majka i jednogodišnje dijete jučer su imali sreću u prometnoj nesreći koju je prouzročio pijani vozač. Nakon što je automobilom naletio na majku s djetetom, vozač je pobjegao i otišao na piće

Jučer, nešto poslije 18 sati, u Jadranskoj ulici u Lipiku pijani 59-godišnjak je Fiat Puntom daruvarskih registarskih oznaka skrenuo na neobilježeno asfaltirano parkiralište. Odmah nakon toga, pri pokušaju da se ponovo uključi u promet, automobilom je naletio na 24-godišnju majku koja je u kolicima vozila jednogodišnje dijete.

Nakon što je udario majku s djetetom, pijani vozač je pobjegao s mjesta nesreće.

Majka je u nesreći zadobila ozljede koje je liječnik okarakterizirao kao lakše, dok je njeno jednogodišnje dijete prošlo bez ozljeda.

Iako već pijan, vozač je nakon nesreće otišao na još jednu alkoholnu rundu. Policajci su ga ubrzo pronašli, a alkotestiranjem mu je izmjereno 2,29 promila alkohola u krvi. Zbog opasnosti da će, unatoč svemu, ponovno sjesti za volan, 59-godišnjak je noć proveo u prostorijama policije.

Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog vožnje pod utjecajem alkohola, napuštanja mjesta prometne nesreće i ponovnog konzumiranja alkohola, od trenutka kada je prouzročio prometnu nesreću pa do provođenja postupka ispitivanja.