NAĐEN NA VARAŽDINSKOM KOLODVORU

Riješen misterij mumificiranog ženskog leša

08.09.2010 u 12:11

Bionic
Reading

Leš koji je prije četiri mjeseca pronađen u staroj ložionici varaždinskog kolodvora pripada ženskoj osobi rođenoj 1978. godine, koju je još 2006. zadavio 36-godišnji muškarac iz Međimurja zbog ljubomore

Do saznanja da u napuštenom objektu stare ložionice varaždinskog kolodvora, točnije daskama pokrivenoj u jami za popravak vlakova, život nije okončao neki od tu često viđenih beskućnika, kako se nagađalo odmah nakon otkrića leša, već ženska osoba za kojom se nekoliko godina bezuspješno traga, varaždinska je policija došla nakon opsežnog kriminalističkog istraživanja nalik filmskim serijama CSI i sl.


Naime, kako je pojašnjeno na izvanrednoj konferenciji u PU varaždinskoj, leš za koji se u trenutku pronalaska 15. svibnja nije moglo utvrditi ni pripada li ženskoj ili muškoj osobi budući da se nalazio u raspadajućem i djelomice mumificiranom stanju, najprije je prebačen na odjel patologije varaždinske Opće bolnice gdje je utvrđeno da se radio o ženskoj osobi.

Nakon početne identifikacije, a radi utvrđivanja točnog identiteta, uzet je biološki materijal koji je dostavljen Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja u Ivan Vučetić u Zagrebu. Provedenom DNA analizom utvrđeno je da leš pripada ženskoj osobi rođenoj 1978. godine s prebivalištem na području Međimurja, čiji je nestanak njezina obitelj prijavila u srpnju 2006. godine.

Radi prikupljanja saznanja o uzroku smrti, policijski službenici PU varaždinske obavili su više desetaka razgovora u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji, prilikom kojih su došli do indicija da je žena preminula nasilnom smrću.

'Žena je često izbivala od kuće, a bila je majka za čiju su se djecu drugi skrbili', rekao je na izvanrednoj konferenciji Siniša Brkinjač, zamjenik načelnika PU varaždinske, odbijajući odgovoriti na upit radi li se možda o Romkinji.

Temeljem prikupljenih obavijesti, varaždinska je policija 6. rujna uhitila 36-godišnjeg muškarca iz Međimurja te nastavili kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je potvrđena osnovana sumnja da je uhićeni usmrtio navedenu ženu. Naime, tijekom kriminalističkog istraživanja 36-godišnjak je u cijelosti priznao počinjeno ubojstvo.

'Zbog ljubomore i činjenice da žena nije htjela nastaviti povremenu ljubavnu vezu s njim, neutvrđenog dana u razdoblju od mjeseca ožujka do travnja 2006. godine na nju fizički nasrnuo, rukama je uhvatio za vrat te ugušio', rekao je Brkinjač, dodajući da je počinitelj uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela ubojstva priveden na varaždinski Županijski sud gdje mu je određeno zadržavanje.