Crna kronika SUĐENJE ZA UBOJSTVO PUKANIĆA

Novo vještačenje na čak 752 stranice

U nastavku suđenja za ubojstvo novinara Ive Pukanića na Županijskom sudu u Zagrebu, dostavljeno je novo telekomunikacijsko vještačenje nezavisnog stručnjaka Miroslava Baće na čak 752 stranice

Obrana i tužiteljstvo danas su dobile svoje primjerke vještačenja za koje imaju rok od tjedan dana da ga prouče prije 15. i 16. rujna kada će na sudu imati priliku i sami ispitati vještaka Baću.

Obrana je uspjela od suda zatražiti da se vještačenje policijskog Centra za kriminalistička vještačenja 'Ivan Vučetić' proglasi nezakonitim te je sud naručio novo vještačenje prije ljetne pauze suđenja.

Naime, radi se o analizi telefonskih kontakata optuženika, nekih svjedoka, i ubijenoga novinara i suvlasnika tjednika Nacional. Osim osoba s kojima su optuženici razgovarali, vještačenjem se otkrivaju i mjesta na kojima su se nalazili u trenutku poziva.

Podsjetimo, za ubojstvo Pukanića i Nike Franjića USKOK tereti Roberta i Luku Matanića, Amira Mafalanija, Željka Milovanovića, Bojana Gudurića i Slobodana Đurovića. On je optužen kao veza sa Sretenom Jocićem, zvanim Joca Amsterdam, koji je atentat navodno platio milijun i pol eura.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još