BORBENA TROGIRANKA

Policajci su napali mene, a ne ja njih

07.09.2010 u 13:16

Bionic
Reading

Melanie Rebčak, koja je optužena da je pretukla policajce, tvrdi da su oni nju izudarali, zbog čega ima brojne modrice

Policajci koji su jučer intervenirali u stanu obitelji Rebčak Raštegorac podnijeli su protiv Melanie, učiteljice u osnovnoj školi u Segetu Donjem, prijavu zbog napada na službenu osobu, a medijima se pronijela vijest da je, braneći pijanog supruga, grizla i grebala policajce i nanijela im lakše tjelesne ozljede.

'Uhvatio me za ruke i gurnuo na zid. Bila sam šokirana. Nisam ga ni odgurnula, a kamoli da sam ga premlatila. Nisam ga grebala ni davila, a kada me odgurnuo, samo sam mu kazala: 'Pa je l' ti znaš da ja takve kao ti u školi učim pristojnosti? Što mi to radiš?!' Unio mi se u facu i rekao: ''Oćeš da te udarim?' Na to sam odgovorila da, ako ima želju, neka me slobodno udari', sa suzama u očima ispričala je učiteljica za dalmacija news.com.

Najgore joj je, kaže, što će o svemu misliti njezini učenici iz škole.

'Na bolovanju sam. Strašno mi je to što prvi tjedan škole ne mogu biti sa svojom djecom u razredu. Pijem tablete protiv bolova iako inače ne pijem nikakve tablete, a bol u ramenu kojim sam udarila o zid kuće sve je jača. Situacija se smirila kada su pozvali trećeg kolegu koji je bio najnormalniji... Ujutro sam bila na policiji i dala izjavu... Kazali su mi da najradije ništa ne bi poduzimali, ali da moraju po službenoj dužnosti', kaže Melanie Rebčak Raštegorac koja se doselila u Okrug iz Njemačke prije 25 godina.

Podivljalog vježbenika koji ju je odgurnuo, Marija Žaju, kaže, sigurno će tužiti.

Policija intervenirala zbog rođendana

Povod za policijsku intervenciju kod obitelji Rebčak Raštegorac bila je proslava rođendana njihova sina.

'Okupilo se desetak osoba, prijatelja i rodbine. Svirali smo i pjevali, no kada su oni došli, malo iza 23 sata, muzika je već bila ugašena. Došli su na naš posjed bez naloga. Policajac Mladen Kuduz kazao mi je da moram poći s njim u stanicu, a ja sam mu rekao da s njim ne idem nigdje jer je idiot. Na to je podivljao. Nisam se htio dići sa stolice pa su me htjeli ponijeti, ali se nisam dao pa su tada skočile moja sestra i supruga i pokušale ih spriječiti da me odvedu', priča Jadre Raštegorac.

Sukob s policajcem star 18 godina


Jadre tvrdi da je u pozadini cijelog sukoba s policajcem Kuduzom priča stara 18 godina, kada im je zaplijenjen automobil. Vozilo je vraćeno, ali je nedostajalo 50 litara benzina.

Nedjeljni je sukob vrlo lako mogao i krvavo završiti jer je galama u natezanju s policajcima probudila njegova brata koji boluje od PTSP-a.

'Izašao je van i počeo vikati da će nekoga ubiti. Uspio sam ga smiriti i odvesti u kuću, a kada sam policajcu kazao da on ima PTSP i da malo pripazi, odgovorio mi je da i on ima istu bolest. Mene su odveli u stanicu i zadržali do ujutro jer su mi izmjerili 1,5 promila alkohola u krvi. Nas ovdje svi znaju, znaju da nismo agresivni i da smo obitelj s kojom nikada nije bilo problema, a u svojih 38 godina ovo mi je bio prvi put da sam uopće vidio kako izgleda ćelija', zaključio je Jadre Raštegorac.