Crna kronika UHIĆEN PLJAČKAŠ

Rumunj počinio niz krađa na Stradunu

Dubrovačka policija prošle je subote uhvatila stradunskog pljačkaša, 36-godišnjeg državljanina Rumunjske kojeg se sumnjiči za počinjenje više krađa na području Dubrovnika

Rumunja se sumnjiči da je u vremenu od 20. kolovoza do 4. rujna na Stradunu i Pilama počinio više krađa na štetu šest stranih državljana. Naime, utvrđeno je da je 20. kolovoza otuđio torbu s osobnim računalom, digitalnom kamerom i mobitelom, oštetivši 39-godišnjeg državljanina Norveške za iznos od 6.000 kuna.

Potom je iz torbe 60-godišnjeg državljana Japana otuđio novčanik u kojem su se nalazile bankovne kartice, osobni dokumenti, 30 eura i 300 američkih dolara, oštetivši vlasnika za 7.250 kuna.

Istog dana, iz džepa hlača dvojice stranih državljana otuđio je novčanike u kojima su se nalazile bankovne i zdravstvene kartice, 220 kuna i 35 eura, oštetivši 61-godišnjeg državljanina Švedske i 68-godišnjeg državljanina Italije za ukupno 900 kuna.

U petak, 3. rujna, iz ruksaka 37-godišnje državljanke Norveške otuđio je novčanik u kojem se nalazilo 900 kuna, 20 eura, bankovne kartice i vozačka dozvola, oštetivši vlasnicu za 1.300 kuna, dok je u subotu, 4. rujna, počinio još jednu krađu novčanika, iz ruksaka, u kojem su se nalazili osobni dokumenti, bankovne kartice i 450 eura, oštetivši 60-godišnju državljanku Italije za 3.500 kuna.

Zbog počinjenih krađa, 36-godišnji državljanin Rumunjske jučer je uz kaznenu prijavu doveden u Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku gdje mu je određeno zadržavanje od 48 sati.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još