PLIJEN VRIJEDAN 160 TISUĆA KUNA

Interpol traga za kradljivcima zlata u Lovranu

01.09.2010 u 17:23

Bionic
Reading

Nakon više od godinu dana opatijski policajci su dovršili kriminalističko istraživanje zbog počinjenog razbojništva u zlatarskoj radnji u Lovranu iz koje je odneseno zlato u vrijednosti od oko 160.000 kuna

Utvrđeno je da su ga počinili 30-godišnji državljanin Srbije i 27-godišnji hrvatski državljanin, fiktivno prijavljen u Mirkovcima, sa stvarnim prebivalištem u Šidu u Srbiji. Za obojicom je raspisana međunarodna tjeralica Interpola. Također je utvrđeno da im je u bijegu pomagala 28-godišnjakinja iz Lovrana.

Da podsjetimo, 24. lipnja 2009. oko 17 sati dvojica maramama maskiranih počinitelja uz prijetnju pištoljem od 52-godišnjakinje iz Lovrana, supruge 56-godišnjeg vlasnika zlatarnice, oduzeli su veću količinu zlatnine. Tom su je prilikom i više puta udarili u predjelu glave.

Sa zlatnim nakitom, vrijednosti oko 160.000 kuna, pobjegli su iz zlatarske radnje VW Golfom, koji je dan prije ukraden na području Rijeke od 29-godišnje Riječanke. Nakon bijega automobil su polili zapaljivom tekućinom i zapalili u blizini sportske dvorane u izgradnji u Lovranu.

Protiv troje počinitelja Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci podnosi se posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave protiv nepoznatih počinitelja.