Crna kronika AKCIJA HIPODROM

Krijumčarima kokaina 70 godina zatvora

Deseteročlana skupina na čelu s 37-godišnjim Amirom Jahićem nepravomoćno je danas na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu osuđena na ukupno 70 godina zatvora zbog krijumčarenja kokaina iz Nizozemske u Hrvatsku, gdje su ga i preprodavali

Najvišu, desetogodišnju zatvorsku kaznu dobio je drugooptuženi Željko Bosak (36), a godinu manje vođa skupine Amir Jahić.

Ostali su dobili od pet do osam godina zatvora, a među njima su i dvojica Turaka s nizozemskim putovnicama Ramazan Keskin i Ahmed Basalan koji su kažnjeni sa po šest godina zatvora i petogodišnjim protjerivanjem iz Hrvatske nakon odsluženja kazni.

Prema presudi suca Siniše Pleše, njih dvojica su u dogovoru s ostalima od svibnja do srpnja 2007. najmanje u tri navrata iz Nizozemske prokrijumčarili od dva do tri kilograma kokaina.

Pripadnici narko skupine drogu su miješali i preprodavali u Zagrebu i drugim krajevima Hrvatske.

Skupina je u USKOK-ovoj akciji "Hipodorom" uhićeni su u ljeto 2007. i od tad se svi njezini članovi nalaze u pritvoru u kojem će čekati pravomoćnost presude.

Na suđenju su svi tvrdili da nisu krivi, osim Mije Jurete koji je priznao da je raspačavao drogu ali ne u okviru skupine kako ga je teretila USKOK-ova optužnica.

Postupak protiv skupine vodio je sudac zagrebačkog Županijskog suda Siniša Pleše ali je rasprava zbog tehničkih razloga održana na Općinskom kaznenom sudu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još