NESREĆA U LOVU

Upucao prijatelja misleći da je divlja svinja

31.08.2010 u 12:52

Bionic
Reading

J. Ć. (36) iz Slavonskog Broda stradao je u nedjelju navečer u lovu na području općine Okučani. Misleći da je divljač, na njega je zapucao 33-godišnji lovac A. T.

Nesreća u lovu dogodila se nešto poslije 21 sat. J. Ć. je bio uz rub kukuruzišta. Kada se pomaknuo, čuvši kretanje kroz kukuruz, njegov 33-godišnji kolega lovac pomislio je da mu se približava divlja svinja te je zapucao.

Lovačko streljivo je pogodilo 36-godišnjaka u nogu, teško ga ranivši. Ranjeni lovac odmah je prevezen u bolnicu u Novoj Gradišci gdje je nakon pružene liječničke pomoći zadržan.

Policajci su na mjestu događaja obavili očevid, nakon čega je provedeno i kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom iz Slavonskog Broda. Utvrđeno je da  je lov organiziran uz važeće dopuštenje te da je ranjavanje posljedica neopreza 33-godišnjeg lovca.

U dogovoru s državnim odvjetništvom policija protiv A. T. podnosi kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te izvješće lovnom inspektoru radi poduzimanja mjera i radnji iz njegove nadležnosti.

Lovcu koji je ranio kolegu prijeti kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora, no s obzirom da je do ranjavanja došlo iz nehaja, vjerojatno je da će lovcu biti izrečena uvjetna kazna.