OSVANULA STRAVIČNA SNIMKA

Djevojka iz BiH bacala štence u rijeku

31.08.2010 u 11:16

Bionic
Reading

Nedugo nakon što je englesku, ali i svjetsku javnost potresla snimka jedne engleske 'gospođe' koja baca mačku u kantu za smeće, na internetu je osvanula još jedna donekle slična snimka, ali zapravo puno, puno gora

Prije nekoliko dana nepoznat netko na YouTube je uploadao snimku mlade djevojke koja stoji pokraj obale rijeke te iz košare vadi nekoliko štenaca i u širokom luku ih baca u rijeku.

Djevojka u nekoliko navrata razmijeni nekoliko riječi sa snimateljem te odvratne scene, a iz njihovog razgovora jasno je da koriste hrvatski jezik s jakim bosanskohercegovačkim naglaskom.

Iako je snimka vrlo brzo uklonjena s YouTubea, nedugo zatim osvanula je na 4chanu, internetskom forumu čiji su članovi poznati po svojim 'osvetničkim misijama'. Naime, upravo su korisnici 4chana otkrili identitet Engleskinje koja je nedavno postala žrtva ozbiljnih prijetnji nakon što je snimljena kako baca živu mačku u kantu za smeće.

Na Facebooku se vrlo brzo nakon objave snimke pojavila i grupa koja osuđuje ovaj okrutan čin, a u jednom danu otkad postoji skupila je već preko 2000 članova.

Prema podacima koje su iskopali korisnici 4chana, djevojka i snimatelj dolaze iz Bugojna u Bosni i Hercegovini, a na jednom se hrvatskom gaming forumu navodno javio i sam snimatelj – brat djevojke koja je bacila štence u rijeku. On je brutalno ubijanje netom rođenih psića objasnio ustvrdivši da se u njegovom dvorištu okotila kuja 'koja na sebi nosi milijune bolesti', pa je 'radi očuvanja svog zdravlja i ostalih' odlučio psiće baciti u rijeku.

Još uvijek nije poznato radi li se o autentičnoj izjavi počinitelja ovog zločina, ali nema nikakve sumnje da je ta odvratna snimka već pobudila burne reakcije kako na stranim forumima tako i na bosanskohercegovačkima, pa nam samo preostaje za nadati se da neće izostati reakcije nadležnih službi.