SKLADIŠTE TURISTIČKE ZAJEDNICE

Ukrao posuđe iz 18 st. te ga preprodao na tržnici

30.08.2010 u 15:52

Bionic
Reading

Neobična provala dogodila se prije dva dana u Slavonskom Brodu. Na meti 20-godišnjeg provalnika nije se našla kladionica, mjenjačnica niti kiosk, nego skladište Turističke zajednice grada. Kući je otišao s vrijednim plijenom koji je potom ispod cijene prodao prodavaču na tržnici

Kriminalističkim istraživanjem koje je dovršeno u subotu utvrđeno je da je 20-godišnji kradljivac u večernjim satima provalio te kroz stražnja vrata ušao u skladište Turističke zajednice. Iz skladišta je potom ukrao veću količinu skupocjenog keramičkog i porculanskog posuđa iz osamnaestog stoljeća, čija vrijednost bez stručne procjene iznosi najmanje 20 tisuća kuna.

Ne znajući očito kolika je prava vrijednost primjeraka drevnog posuđa, mladić ga je jeftino prodao osobi koja je potom skupocjeno posuđe rasprodala na slavonskobrodskoj tržnici.

Policija je ubrzo uhitila mladog kradljivca, a preko njega je ušla u trag i preprodavaču te krajnjim kupcima. Posuđe im je odmah oduzeto te je vraćeno Turističkoj zajednici Slavonskog Broda, čija direktorica Biljana Lončarić nije željela komentirati slučaj.

Policija u dogovoru s Državnim odvjetništvom protiv 20-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu.