BONNIE I CLYDE

Ljubavnici ženama otimali novčanike i torbice

30.08.2010 u 14:05

Bionic
Reading

Zagrebačka policija uhitila je ljubavni par koji je tijekom kolovoza pokrao ili opljačkao osam žena i domogao se plijena od oko 20 tisuća kuna, izvijestila je policija

Tridesetogodišnji muškarac i njegova tri godine mlađa djevojka ženama su najčešće otimali novčanike i torbice. I dok je muškarac žrtvama prijetio plinskim pištoljem ili sprejem suzavcem djevojka ga je čekala u automobilu spremna da čim prije pobjegnu s plijenom, doznaje se u policiji.

U službenom policijskom izvješću navodi se da je razbojnički par unajmljenim automobilom mazda 323 'dolazio na razne adrese u gradu' gdje je muškarac ženama otimao novčanike i torbice dok ga je djevojka čekala u automobilu.

Osim što ih je presretao na ulici, muškarac je prilazio ženama koje su bile u automobilima i na prijevaru ih nagovarao da otvore vrata, nakon čega bi ih suzavcem poprskao po licu ili im prijetio plinskim pištoljem.

'Praveći se ljubaznim osumnjičeni je svojim žrtvama lagao da im je probušena stražnja guma ili da im ne radi svjetlo, a kada bi otvorile vrata automobila upadao je unutra i pokrao ih', kazala je policijska glasnogovornica Jelena Bikić.

Dodala je da su tijekom kriminalističkog istraživanja policajci kod osumnjičenih, koji su im i ranije poznati zbog imovinskih delikata i droge, pronašli suzavac i plinski pištolj kojim su se koristili u zločinu.