VRSAR

Pronađen nestali promrzli kajakaš

29.08.2010 u 18:24

Bionic
Reading

Muškarac, koji je jučer nestao u kajaku kod Vrsara, nađen je sinoć promrzao ali neozlijeđen, priopćeno je danas iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture koje napominje da se radi o 37-godišnjem Aleksanderu Smitenku, državljaninu Ruske federacije s prebivalištem u Moskvi.

Ministarstvo navodi kako je sinoć u 19,30 sati kapetan Lučke ispostave Poreč isplovio iz luke Vrsar prema akvatoriju otoka Lunga, gdje je nakon sat vremena uočio kajak na sjevernom dijelu, ukliješten između stijena te nestalog, promrzlog ali neozlijeđenog muškarca. Muškarac je potom prevezen u Vrsar.

Jaka bura, uz pad temperature i pljuskove, bacila je kajak na stijene sjevernog dijela otoka, a muškarac se sklonio ispod stabla.

O nestanku te osobe kapetana Lučke ispostave Poreč obavijestili su jučer u 18,50 sati Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru, policijska postaje Poreč i Lučka kapetanija Pula. Njih su pak alarmirali gosti hotela "Belvedere" u Vrsaru koji su dalekozorom iz hotelske sobe primijetili osobu koju je nevrijeme u kajaku zahvatilo u akvatoriju otoka Lunga.