KRONIČNO 'NAVUČEN' NA BICIKLE

Krao bicikle te ih prodavao Brođanima za 15 do 50 kuna

27.08.2010 u 13:19

Bionic
Reading

Policija je otkrila i uhitila 32-godišnjaka iz Slavonskog Broda koji je mjesecima haračio gradom i krao bicikle. Riječ je očito o 'kroničnom' kradljivcu bicikala kojeg su policajci i u svibnju ove godine, na (ne)djelu uhvatili čak dva puta u istom danu

Kradljivac je do svibnja ordinirao uglavnom u blizini Hitne, odnosno brodskog Doma zdravlja, pa je tako 10-ak Brođana, koji su se u Dom zdravlja dovezli biciklom, kući otišlo pješice. Istog svibanjskog dana, kada je uhićen i priveden, odmah nakon izlaska iz policijske postaje krenuo je u novu krađu.

Samo nekoliko sati nakon što su ga pustili, policajci su 32-godišnjaka ponovo ulovili u trenutku kada je s jednog bicikla pokidao lokot i sajlu te su ga, drugi put u istom danu, uhitili i priveli u postaju.

Na vlastitim greškama 32-godišnjak očito nije baš ništa naučio. Kako doznajemo od glasnogovornice PU brodsko-posavske, 'ljubitelj tuđih bicikala' od svibnja do danas na području grada Slavonskog Broda ukrao je 17 muških i ženskih bicikla.

Na meti mu sada nisu bili samo bicikli parkirani ispred Doma zdravlja. 'Proširio je' teren djelovanja te je krao bicikle iz otključanih podruma stambenih zgrada, otvorenih dvorišta i s parkirališta trgovačkih centara, birajući sada većinom one koji nisu bili zaključani te su mu bili lak plijen.

Sve ukradene bicikle, kradljivac je odmah i prodao na području Slavonskog i Bosanskog Broda, po cijeni od 15 do 50 kuna. Policija nastavlja daljnji rad u cilju pronalaska ukradenih i prodanih bicikla koji će biti oduzeti onima koji su ih kupili od kradljivca te vraćeni pravim vlasnicima.

Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu policija će dostaviti izvješće. Budući da se radi o krađama predmeta manje vrijednosti, ako žele da kradljivac bude kažnjen, građani koji su prijavili krađu bicikla, morat će protiv njega podići privatnu tužbu.