INSTITUCIJE OPET ZAKAZALE

Interna istraga u MUP-u zbog zločina u Glini

26.08.2010 u 13:42

Bionic
Reading

Djelatnici Kabineta ministra unutarnjih poslova RH i Ravnateljstva policije počeli su s ispitivanjem okolnosti ubojstva 23-godišnje majke dvoje djece Nikoline Štajdohar - koju je u parku u Glini jučer ubio njen suprug Joso Štajdohar (29) - kako bi utvrdili je li bilo propusta u radu policijskih službenika Policijske postaje Glina.

Po završetku nadzora, javnost će biti izvještena o reultatima, priopćeno je danas u Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj.

Nakon jučerašnjeg ubojstva u glinskom gradskom parku na Trgu bana J. Jelačića oko 11,30 sati, policija je provela očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti u kojima je 29-godišnji Joso Štajdohar iz pištolja, kojeg je nezakonito posjedovao, dva hica ispalio u svoju bivšu 23-godišnju suprugu Nikolinu Štajdohar, a potom jedan hitac u sebe.

Nesretna je žena je od zadobivenih ozljeda ubrzo preminula, a on je prevezen u sisačku Opću bolnicu budući da je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Ubojstvu majke prisustvovalo je njihovo dvoje djece, od dvije i četiri godine, koja nisu ozlijeđena, navodi se u priopćenju PU sisačko-moslavačke.

Po nalogu istražnog suca Županijskog suda u Sisku nad tijelom žene bit će obavljena obdukcija.

PU sisačko-moslavačka u priopćenju napominje kako su policijski službenici nadležne Policijske postaje Glina 2008. i 2009. g. u ovoj obitelji dva puta postupali zbog nasilja u obitelji te su 29-godišnjaka dva puta prekršajno prijavili. Ove je godine protiv njega podnesena i kaznena prijava upravo zbog nasilničkog ponašanja u obitelji te dvije kaznene prijave zbog kaznenih djela zapuštanja i zlostavljanja djeteta ili maloljetne osobe, počinjenih na štetu njegovo dvoje djece.

Joso i Nikolina Štajdohar vjenčali 2006. godine, no zbog suprugovih prijetnji ona bila smještena u Sigurnoj kući iz koje je izašla prije dva mjeseca i našla stan za sebe i djecu u Sisku, te pokrenula brakorazvodnu parnicu.

Kako se neslužbeno doznaje, Štajdohar je ranije bio uvjetno osuđivan za krađe, prijetnje i nedopušteno držanje oružja, dok sudski postupci protiv njega, po podnesenim kaznenim prijavama, još nisu bili pokrenuti.