PET GODINA I ČETIRI MJESECA ZATVORA

Presuda vozaču za smrt dječaka

Bionic
Reading

Dvadesetčetverogodišji Drago Rončević iz Orahovice nepravomoćno je na Općinskom sudu u Slatini osuđen jedinstvenom zatvorskom kaznom u trajanju od pet godina i četiri mjeseca jer je početkom rujna prošle godine automobilom usmrtio trinaestogodišnjeg Gabrijela Šporčića

Kada izađe iz zatvora, Rončević neće smjeti upravljati automobilom još pet godina.

Drago Rončević je u orahovičkoj Ulici kralja Zvonimira izgubio nadzor nad automobilom Zastava 128 te je zahvativši bankinu nastavio nekontrolirano kretanje po nogostupu na kojem se igralo desetak djece.

Tada su uz poginulog Gabrijela teško ozlijeđeni i njegovi prijatelji Krešo Vrkić (11) i Matko Kaltenbacher (12), za čije su se živote danima borili osječki liječnici.

Osim brzine od 77 km/h (što je za 27 km/h više od dozvoljene), Drago Rončević je tog kobnog predvečerja za upravljač automobila koji nije bio registriran niti je prošao tehnički pregled sjeo bez vozačke dozvole i sa 1,1 g/kg alkohola.

Sve su to otegotne okolnosti, dok mu je sud kao olakotnu okolnost priznao mladost, činjenicu da je izrazio kajanje te se ispričao roditeljima poginulog i ozlijeđenih dječaka, piše Slobodna Dalmacija.