Crna kronika OKORJELI RECIDIVIST

Bez dozvole sa 2,98 promila vozio Mercedes!

Maksimalna kazna od 30 tisuća kuna ili 120 dana zatvora prijeti 35-godišnjaku iz okolice Slavonskog Broda. Iako mu je vozačka dozvola oduzeta, on je s gotovo tri promila alkohola u krvi sjeo za upravljač svog Mercedesa

Kontrolirajući promet, jučer su ga 10 minuta iza ponoći u Kolodvorskoj ulici u Slavonskom Brodu zaustavili policajci. Utvrdili su da je riječ o njihovom 'starom znancu', kojemu je već prethodno izrečena zabrana upravljanja motornim vozilima.

Iako vozačku dozvolu nije imao, alkohola u krvi mu nije nedostajalo. Alkotestiranjem je utvrđeno da je vozio s čak 2,98 promila alkohola, zbog čega je zadržan u službenim prostorijama policije do otriježnjena.

Kako doznajemo, 35-godišnjak je okorjeli recidivist sa zavidnom paletom raznih prometnih prekršaja. Ovaj puta prijeti mu dvostruka kazna zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Za vožnju pod utjecajem alkohola može biti kažnjen novčanom kaznom od 5 do 15.000 kuna ili kaznom od 60 dana zatvora, a ista mu kazna prijeti i zbog vožnje u vrijeme kada mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilima.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još