ZAGREBAČKI KVARTET

Krivotvorili novčanice od 200 kuna

23.08.2010 u 13:41

Bionic
Reading

Zagrebačka policija uhitila je četvoricu mladića koje sumnjiči da su krivotvorili najmanje 30 novčanica od 200 kuna

U policiji kažu da su se uhićenici u dobi od 20 do 25 godina udružili zbog krivitvorenja novca i tiskali ga u stanu u zagrebačkom naselju Špansko, na uređaju koji je ujedno printer, skener i fotokopirni aparat.

Uređaj je jedan od uhićenih zadužio u tvrtki gdje je zaposlen, no kako se nisu služili kvalitetnom opremom krivotvorina je otkrivena već na prvom kiosku gdje su lažnom novčanicom pokušali platiti cigarete.

Zaposlenica kioska posumnjala je u vjerodostojnost novčanice koju joj je predao 25-godišnji osumnjičenik, a prilikom uhićenja kod njega je pronađeno 26 krivotvorenih novčanica.

Pretragom unajmljenog stana u Španskom, gdje žive dvojica od četvorice uhićenih, pronađena je još jedna sumnjiva novčanica te veći broj ostataka papira formata A4 na kojem nedostaju upravo formati papira s kojeg su izrezane skenirane novčanice.

Protiv sve četvorice policija je podnijela kaznenu prijavu dok je dvojicu zbog opasnosti utjecaja na svjedoke privela dežurnom istražnom sucu Županijskog suda.

U policiji kažu da će pronađene novčanice biti dostavljene na vještačenje u Nacionalni centar za borbu protiv krivotvorenja Hrvatske narodne banke te da istražuju je li u promet puštena još koja krivotvorina.