28-GODIŠNJAK IZ LIČA

Uhićen serijski provalnik u vozila

22.08.2010 u 16:50

Bionic
Reading

Dvadesetosmogodišnjak iz Liča, za kojim je nekoliko policijskih postaja Policijske uprave primorsko-goranske raspisalo potjernicu zbog sumnje da je počinio više provalnih krađa, uhićen je jučer oko šest sati na području Turnića u Rijeci

Policajci su 28-godišnjaka, koji im je od ranije vrlo dobro poznat po izvršenju više desetaka provala, zatekli dok je upravljao osobnim automobilom marke Fiat delničkih registarskih oznaka. On se oglušio na njihovu zapovijed da zaustavi vozilo i pokušao pobjeći, a pritom je udario u parkiranog Audija i Chevroleta riječkih registarskih oznaka.

Potom je priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Suradnjom policijskih službenika više policijskih postaja utvrđeno je da je 28-godišnjak u razdoblju od 1. svibnja do 8. kolovoza ove godine na području Rijeke, Kostrene i Opatije počinio ukupno 12 provala u vozila, zbog čega se protiv njega podnose posebna izvješća općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci redovnim putem. Na meti su mu bile torbice, novčanici i ostali predmeti koje su građani ostavljali u vozilima. Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na oko 15.000 kuna.