'UMOBOLNIK'

Modrić tužio Ćiru za uvrede i klevetu

Bionic
Reading

Miroslav Ćiro Blažević našao se na riječkom Općinskom sudu jer je uvrijedio i oklevetao Riječanina Marina Modrića

Spor je nastao kada je Ćiro u televizijskoj emisiji 'Orlando' emitiranoj 10. studenoga 2007. godine na Kanalu Ri rekao: 'Hvala Bogu da nema onog umobolnika Modrić Marina, on je umobolnik, to je jedan kojeg je policija izbacila', čime je Modriću nanio veliku štetu, povrijedio ugled, čast i dostojanstvo. Zato je Modrić zatražio da mu Ćiro isplati 200.000 kuna odštete.

Modrić je pojasnio da je bivši policijski inspektor koji je sporazumno raskinuo ugovor i da je nekadašnji ugledni sportski djelatnik, a sada suvlasnik zaštitarske agencije Bond.

Ćiro je u svom odgovoru na tužbu ustvrdio kako nije točno da je 'ničim izazvan uvrijedio i oklevetao' Modrića i da je sporna rečenica izvučena iz konteksta, te je objasnio da je u istoj emisiji emitiranoj godinu dana ranije Modrić prilikom jednog anketiranja građana krajnje neargumetirano, suprotno biografskim činjenicama, uvredljivo te s prezirom govorio o Ćiri Blaževiću.

Modrić je tada izjavio da je 'Ćiru gledao kao igrača i pratio ga kao trenera te da je šarlatan i da bi s onom ekipom i njegova pokojna teta bila prva'. Ćiro je angažirao Odvjetnički ured Kvaternik iz Rijeke i podnio tzv. prigovor radi prijeboja u kojem traži protuisplatu od 200.000 kuna zbog Modrićevih uvreda. Rasprava je u ponedjeljak prekinuta, a sutkinja je najavila da će se na sljedećem ročištu pregledati dvije sporne emisije, piše Slobodna Dalmacija.