NA POVRATKU IZ SPLITA

Nijemci uhitili Hrvata, trgovca drogom

15.08.2010 u 17:27

Bionic
Reading

Njemačka savezna policija (Bundespolizei) privela je u subotu navečer u zračnoj luci u Dortmundu jednog državljanina Hrvatske na osnovu međunarodne potjernice koju je raspisalo bugarsko pravosuđe, priopćio je u nedjelju područni ured Savezne policije u Dortmundu

'Hrvatski državljanin osuđen je u Bugarskoj na sedam i pol godina zatvora zbog delikata povezanih s trgovinom droge', rekao je za Hinu predstavnik Savezne policije u Dortmundu, Juergen Karlisch.

Tridesetdevetogodišnji hrvatski državljanin, koji živi u pokrajini Sauerland na zapadu Njemačke, uhićen je nakon slijetanja zrakoplova iz Splita prilikom kontrole putovnica i to na uhidbeni nalog koji je izdala Bugarska. Policija je odbila objaviti ime i inicijale privedenog.

Nadležni sudac bi tijekom dana trebao donijeti odluku o tomu gdje bi privedeni trebao odslužiti ostatak kazne od pet godina i deset mjeseci. Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija od njemačkih vlasti zasad nije primilo službenu obavijest, a u tijeku je provjera tih informacija, saznaje se iz MVPEI-a.