POŽAR

Deseteročlana obitelj ostala bez doma

Bionic
Reading

Unutrašnjost skromne kuće deseteročlane obitelji Petrinjak u Gajevoj ulici u Sračincu potpuno je izgorjela u požaru koji je buknuo u utorak oko osam sati

Vatrogasci su deset minuta gasili požar, no unutrašnjost kuće potpuno je izgorjela. Majka je na svu sreću iz kuće na vrijeme izvukla četvero djece. Još četvero mališana iz iste obitelji živi kod udomitelja, a kući dolaze za vikend.

'Ne znam što ćemo učiniti. Sve nam je izgorjelo, nemamo gdje spavati noćas. Četvero djece nam je kod udomitelja jer su u Centru za socijalnu skrb mislili da će im tamo biti bolje dok mi ne sredimo svoje obiteljske prilike. Oni dolaze svaki vikend i ne znam što će biti s njima', kroz suze je ispričao Ivica Petrinjak.

On tvrdi da je požar izbio jer su djeca zapalila papir dok je supruga izašla na dvorište. Načelnik općine rekao je da trenutno ne može ovoj velikoj obitelji pružiti smještaj, no susjedi su ponudili pomoć.

Uzrok požara policija i nadležni inspektori ne mogu utvrditi dok na zgarištu ne uzmu uzorke i pronađu tragove koji će potvrditi priču Ivice Petrinjaka da su požar nenamjerno izazvala djeca, piše Slobodna Dalmacija.