Crna kronika POTVRDA SA SUDA

Sretko Kalinić može biti izručen Srbiji

Glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić potvrdio je danas da je Izvanraspravno vijeće toga suda donijelo nepravomoćno rješenje o izručenju Sretka Kalinića Srbiji, što bi bio prvi slučaj izručenja hrvatskog državljanina nekoj drugoj državi

Kalinić, uz hrvatsko ima i srbijansko državljanstvo, a u Srbiji je u odsutnosti, kao pripadnik 'zemunskog klana', osuđen na 30 godina zatvora zbog ubojstva predsjednika srbijanske vlade Zorana Đinđića 2003.

"Izvanraspravno vijeće donijelo je nepravomoćno rješenje na koje se Kalinić može žaliti u roku od tri dana, a o eventualnoj žalbi odlučuje Vrhovni sud", kazao je Devčić.

S obzirom na potpisani sporazum između Hrvatske i Srbije, od 29. lipnja, nema prepreka za izručenje Kalinića Srbiji, dodao je Devčić.

"Kako se radi o kaznenim djelima iz domene organiziranog kriminaliteta nema zapreka za izručenje temeljem sporazuma između dviju zemalja", rekao je glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda i dodao kako se Srbija obvezala da će Kaliniću ponoviti kazneni postupak budući da je osuđen u odsutnosti, a to je također predviđeno sporazumom koji su potpisale Hrvatska i Srbija.

Kalinić, koji je prije dva mjeseca ranjen u mafijaškom obračunu na zagrebačkom jezeru u Rakitju, sredinom srpnja kazao je sutkinji Veri Polak Presečki da ne pristaje na izručenje jer smatra da u Srbiji ne bi imao pošteno suđenje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još