Crna kronika PRESUDA

Za prijetnju smrću Galincu dvije godine uvjetno

Na Općinskome sudu u Puli 56-godišnji Dragan Boljat nepravomoćno je osuđen na šest mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine, jer je proglašen krivim zbog prijetnje smrću predsjedniku Uprave zagrebačke Industrogradnje, 37-godišnjemu Josipu Galincu

Prema obraloženju presude, sud je nedvojbeno utvrdio da je Boljat 24. travnja prošle godine oko 20 sati ispred zgrade istarske Policijske uprave Galincu zaprijetio smrću rekavši mu: "Ja ću se sada vratiti u hotel i ti možeš sa mnom to riješiti dogovorom ili na sudu, ili će rješenje biti u mrtvačkom kovčegu."

Boljat je najavio da će na presudu uložiti žalbu.

Inače, Boljat kao suvlasnik splitske tvrtke "Fioamp" i Josip Galinac kao predsjednik Uprave Industrogradnje spore se od travnja prošle godine oko hotela "Croatia" u Dugoj uvali.

Prijetnju iz travnja, zbog koje je Boljat danas nepravomoćno osuđen, Galinac je odmah prijavio policiji, a Državno odvjetništvo je u rujnu izvijestilo da je podnijelo optužni prijedlog na temelju posebnog izvješća pulske policijske od 19. rujna 2008., to jest pet mjeseci nakon prijetnje, a dva dana nakon što je Galinac bio brutalno pretučen u Zagrebu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još