'RADILI' PO ISTRI I KVARNERU

Pala organizirana skupina slovačkih lopova

09.08.2010 u 14:12

Bionic
Reading

Suradnjom policijskih uprava Istarske i Primorsko-goranske županije te uz pomoć slovačke policije uhićena su četiri slovačka državljana koje se opravdano sumnjiči za organizirani kriminal

35-godišnjeg J. Z., 33-godišnjeg J. B., 33-godišnjeg L. Z. i 29-godišnjeg P. Č. tereti se da su se organizirali u kriminalnu skupinu koja je planirala teška kaznena djela, pretežno imovinskog karaktera kao što su teške krađe i provale, na području Primorsko-goranske i Istarske županije tijekom turističke sezone. Za organizirani kriminal osumnjičeni Slovaci privedeni su u subotu, 7. kolovoza, u Istražni centar Županijskog suda u Puli, a kriminalistička istraga se nastavlja.

'U razmjeni informacija sa slovačkom policijom došlo se do saznanja da su uhićene osobe već od ranije dobro poznate slovačkoj policiji kao počinitelji kaznenih djela', kazala je glasnogovornica PU Istarske Nataša Rogić Jukopila

Dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su na području Umaga u noći sa 21. na 22. srpnja provalili u turističku agenciju gdje su otvorili metalnu kasu te otuđili više desetaka tisuća kuna. Ista skupina provalila je i u obiteljsku kuću 60-godišnjakinje u Krku, no tamo su bili manje sreće budući da ih je vlasnica zatekla na djelu.

Izvršenim pretragama apartmana u Funtani i Omišlju, kao i vozila BMW slovačkih registracija koje su pljačkaši koristili pronađena je veća količina raznog provalničkog alata, radio uređaja, kamera, specijalnih bušilica, dalekozora, fantomki i sličnog pribora.