Crna kronika POLICIJA LIKUJE

Kod Lepoglave pao sa 167 stabljika trave

Zbog sadnje 167 stabljika indijske konoplje, koje je dijelom uzgajao na svom dvorištu, varaždinska policija kazneno je prijavila 53-godišnjaka s lepoglavskog područja

'Provodeći istraživanje na temelju informacije da se na širem lepoglavskom području nalazi veća plantaža indijske konoplje, policijski službenici pripremili su zasjedu kod plantaže na zemljištu 53-godišnjaka iz kriminalnog miljea koji prelazi lokalne okvire te po nekim elementima i ima međunarodne razmjere', doznajemo od Darka Jurčeca, načelnika odjela kriminaliteta PU varaždinske.

Zasjeda organizirana na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, kako dodaje, bila je uspješna, budući da je kod obilaska, kontrole i berbe nasada konoplje na jednoj od dvije plantaže zatečen nepoznati muškarac za kojeg se kasnije utvrdilo da je upravo osoba za koju se pretpostavljalo.

'Na jednoj plantaži, koja je bila u šumskom dijelu dvorišta gdje živi, bilo je stotinu stabljika indijske konoplje, visine od 40 do 250 centimetara, dok je na drugoj, obližnjoj plantaži u kukuruzištu, koja se također povezuje s uhićenom osobom, bilo 67 stabljika. Vrijednost marihuane koja bi se dobila iz zaplijenjene konoplje procjenjuje se na iznos od oko 120 tisuća kuna. Ovo je jedna od najvećih, ako ne i najveća ovogodišnja zapljena indijske konoplje na plantažama u Hrvatskoj te naša druga veća ove godine', ističe Jurčec, dodajući da su u obradi još neke plantaže

Osumnjičeni uzgajivač, koji je kažnjavan zbog djela iz domene organiziranog kriminala, priveden je uz kaznenu prijavu zbog zlouporabe droga istražnoj sutkinji koja mu je odredila 48-satno zadržavanje.

'Zahvaljujem se građanima na informaciji u vezi ovog, kao i otkrivanja počinitelja drugih kaznenih djela kod kojih su nam billi od pomoći', naglasio je Rade Sitar, načelnik PU varaždinske.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još