NOŽEM UNAKAZIO ŽENU

Majk: Žao mi je što sam to učinio, jako je volim

04.08.2010 u 15:19

Bionic
Reading

Mario Mažuran, poznatiji kao Majk, koji je prije devet dana nožem unakazio 39 godina mlađu ženu s kojom ima sedmogodišnjeg sina, u ponedjeljak je ipak iz riječkog istražnog zatvora angažirao odvjetnika te je podignuta žalba po svim točkama zbog kojih je zadržan u pritvoru

Majk je, naime, u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci priveden već dan nakon što je počinio kazneno djelo nanošenja teških tjelesnih ozljeda, gdje je zadržan 48 sati, a potom mu je po prijedlogu tužitelja određeno jednomjesečno

zadržavanje u pritvoru da ne bi mogao utjecati na svjedoke te sumnje da će uništiti ili sakriti tragove ili dokaze vezane za kazneni postupak (točka 2), ali i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (točka 3).

'S obzirom na to da je Mažuran dosad nije osuđivan, sudac istrage nije prihvatio točku 3, ali mi smo se žalili na kompletan pritvor, jer smatramo da se Mažuran može braniti sa slobode budući da je prikupljeno dovoljno dokaza da se može voditi postupak', rekao nam je odvjetnik Velimir Došen. Napominje kako je njegov klijent 28-godišnju ženu, nakon što ju je ozlijedio, sam odvezao pred sušačku bolnicu i sam se, kada je došao k sebi, prijavio policiji i sve priznao, ali i da negira da ju je prije toga vezao, za što ga se također sumnjiči.

'Posjetio sam Mažurana i danas, a jučer sam vidio spis. Vrlo je potišten, rekao mi je da mu je žao što je učinio i da jako voli tu ženu. U izvanbračnoj vezi su devet godina, a imaju i dijete. Ne negira da ju je ozlijedio, učinio je to na mah u razdraženom stanju, ali u pitanju su dosta složeni odnosi i nije baš sve tako kako se njega prikazuje', tvrdi Došen i dodaje da je u pitanju čista ljubomora zbog velike razlike u godinama među njima.

No ono što bode oči upravo je točka 3, odnosno činjenica da po kaznenoj evidenciji Majk u Hrvatskoj nikada nije bio osuđivan, što je po ranijim pričama začudilo mnoge, ali i njegova odvjetnika, a Majk mu nije objasnio o čemu se radi.

'Upravo sam razgovarao s njim o tome. U Zvonimirovoj ulici u Rijeci mu je 1979. pred auto istrčala 72-godišnja žena izvan obilježenog pješačkog prijelaza te je smrtno stradala. Četverogodišnju zatvorsku kaznu, koja mu je smanjena na godinu i pol zbog rođenja djeteta, izdržao je u Sloveniji, jer je tada bio prijavljen u Ilirskoj Bistrici gdje je imao i tvrtku', objašnjava Došen, dodajući da je ta kazna za ondašnje vrijeme Jugoslavije i s obzirom na to da njegov klijent nije bio pod utjecajem alkohola, ogromna. No ta je kazna, nakon određenog vremena, izbrisana iz evidencije, pa bi Majk, zato što nije osuđivan, mogao ranije biti pušten iz pritvora.

Hoće li Majk ostati u pritvoru ili neće, odučit će se u petak na sjednici izvanraspravnog vijeća. Također će biti zanimljivo hoće li oštećena I. K. 16. kolovoza, kada je pozvana na Županijski sud u Rijeci, svjedočiti ili će koristiti blagodati nesvjedočenja.