Crna kronika PAD ZAGREBAČKIH DILERA

Zaplijenjen speed i heroin u vrijednosti od 20.000 kuna

U dvije odvojene akcije zagrebačka je policija jučer zaplijenila ukupno 215 grama amfetamina, uličnim rječnikom poznatog kao speed i 7,3 grama heroina, čija se vrijednost procjenjuje na oko 20.000 kuna, pri čemu je jedan od dilera uhićen, a drugi je u bijegu

Policija je danas izvijestila da je jučer u popodnevnim satima u naselju Oranice legitimirala 20-godišnjaka i tom prilikom kod njega pronašla 47,1 grama speeda, a u tlu u njegovoj neposrednoj blizini i kutiju s još 168,5 grama te droge. Pretragom kuće u kojoj neprijavljeno boravi, policija je pronašla i 182 grama creatina (punilo za miješanje s amfetaminom).

Istragom je utvrđeno da je 20-godišnjak na za sada nepoznat način nabavljao veće količine amfetamina koje je potom skrivao zakopanu u zemlji, nakon čega je drogu dalje preprodavao na zagrebačkom narko tržištu.

U drugoj jučerašnjoj akciji policija je pretražila kuću 24-godišnjaka koji je u bijegu, a u kojoj je pronašla 7,3 grama heroina, 11 grama smjese creatina i kokaina, 205 grama smjese paracetamola i kofeina (punila za miješanje s heroinom), tri digitalne vage, jedan malokalibarski pištolj u obliku privjeska za ključeve, jednu automatsku pušku PPS-41 kalibra 7,62 milimetra te 78 komada raznog streljiva.

Policija je utvrdila da je 24-godišnjak nabavljao heroin i kokain koje je potom dilao po Zagrebu.

Uz kaznenu prijavu za preprodaju droge, 20-godišnjak će tijekom dana biti priveden dežurnom istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda, a 24-godišnjaka, za kojim još traga, policija će kazneno prijaviti za preprodaju droge i neovlašteno držanje oružja.

Obojica su od ranije evidentirani zbog imovinskih kaznenih djela, a 20-godišnjak i zbog nasilničkog ponašanja te nanošenja tjelesnih povreda.

Vrijednost zaplijenjene droge u uličnoj preprodaji procjenjuje se na oko 20.000 kuna, kažu u zagrebačkoj policiji.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još