U TUNELU DUBRAVA

Troje ozlijeđenih u sudaru auta i cisterne

03.08.2010 u 17:16

Bionic
Reading

Osobni automobil zapalio se u tunelu Dubrava na autocesti A 1 u 15.25 sati i, kako se doznaje iz PU splitsko-dalmatinske, tri su osobe ozlijeđene, no još se uvijek u Kliničkom bolničkom centru (KBC) Split utvrđuju njihove ozljede, a zbog te je nesreće još uvijek zatvoren dio ceste od čvora Vrpolje do čvora Sitno

Državni centar 112 prethodno je u svom izvješću priopćio kako u nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.

Do nesreće na autocesti je došlo u mjestu Prgomet, točnije u tunelu Dubrava, kada je osobni automobil vozio u pravcu Splita i još iz neutvrđenih razloga na 345. kilometru autoceste udario u cisternu Pro plina u čijim se spremnicima nalazio propan-butan, a koja je vozila ispred njega. Cisterna je izišla iz tunela, no ne i osobni automobil koji je u kratkom vremenu planuo i do temelja izgorio.

Kako je izvjestila splitska policija, tri osobe koje su se nalazile u osobnom automobilu na vrijeme su ga napustile, pa je prava sreća da nije došlo do veće tragedije. Zbog ove je prometne nesreće smjer autoceste Split - Zagreb od 15.25 sati do 16.15 sati bio zatvoren za sav promet.

Na teren je osim policije, koja obavlja očevid i utvrđuje identitet nastradalih, izišla Hitna pomoć i vatrogasci koji su gasili požar u tunelu. Policija službeno navodi kako nije došlo do ispuštanja plina u atmosferu, pa tako ni do onečišćenja.