STRAST PREMA DVA KOTAČA

Maloljetni kradljivci mopeda krali u dva navrata

01.08.2010 u 10:43

Bionic
Reading

Crikvenički policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog dvije krađe mopeda početkom i krajem srpnja na području Bribira i Selca te utvrdili da su počinitelji maloljetnici

Zbog krađe mopeda marke Piaggio 5. srpnja, parkiranog u Ulici Gradec u Bribiru, 31-godišnjak iz Crikvenice podnio je policiji kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja. Već sljedećeg dana on ga je i pronašao u Bribiru, a policija je vrlo brzo ušla u trag kradljivcima. Radi se o dvojici maloljetnika iz Bribira i Grižana kod kojih su pronađeni ukradeni dijelovi s mopeda, registarska pločica i kaciga. Vlasniku je sve vraćeno, a posebno izvješće podneseno je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu redovnim putem.

No kradljivci nisu mirovali, pa su 28. srpnja ukrali i moped marke Gillera u vlasništvu 32-godišnjaka iz Selca koji se nalazio u dvorištu obiteljske kuće u Ulici maršala Tita.

Zbog tih krađa policija je provela kriminalističko istraživanje nad više osoba, a utvrđeno je da su isti maloljetnici počinitelji obje krađe. U drugoj im se pridružio i 19-godišnjak iz Selca.

I ovaj je moped pronađen i vraćen vlasniku, a protiv počinitelja ponovno slijedi posebno izvješće zbog kaznenog djela krađe, ali i prikrivanja.