Crna kronika MALOLJETNIČKO NASILJE

Mlatili ga rukama, nogama i mehaničarskim ključem

Riječki policjaci su dovršili kriminalističko istraživanje nad trojicom maloljetnika s područja Viškova zbog razbojništva koje su počinili 28. srpnja u Viškovu, kada su žrtvi, također maloljetniku, nanijeli teške tjelesne ozljede

Policiji je sljedećega dana u ranim jutarnjim satima iz Dječje bolnice Kantrida dojavljeno da su na medicinsku obradu zaprimili maloljetnika iz Viškova u pratnji njegove majke.

Istraživanjem je utvrđeno da su malo prije ponoći, u ulici Furićevo u Viškovu, trojica mladića izašla iz osobnog automobila Volkswagen Golf te ga fizički napali. Sva trojica su rukama i nogama izudarali žrtvu, a pomogao im je i mehaničarski ključ kojim je nesretnik dobio po glavi i grudnom košu.

Kad su ga savladali, uzeli su mu novčanik sa 140 kuna, torbicu i mobitel marke Sony. Ozlijeđeni maloljetnik je nakon napada pronašao razbijeni mobitel i prazni novčanik te je zatražio pomoć u Dječjoj bolnici Kantrida, gdje je ustanovljeno da je zadobio višestruke površinske ozljede glave, kontuziju prsnog koša i prijelom prsta desne šake.

Policijski službenici su u konzultacijama s Općinskim državnim odvjetništvom navedeni događaj kvalificirali kao razbojništvo, u kojem je žrtva zadobila teške tjelesne ozljede.

Kod trojice mladih huligana policija je pronašla otuđenu torbicu, koju je kasnije vratila žrtvi. Protiv počinitelja je podnešeno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Rijeci.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još