UBOJICA KONJETIĆ

Ženu i punicu polio benzinom i žive zapalio

03.02.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Četrdesetčetverogodišnji Mijo Konjetić polio je benzinom i žive zapalio svoju bivšu suprugu četrdesetogodišnju Ružicu Konjetić i njezinu sedamdesetdevetogodišnju majku Ružu Ledić. Protiv njega će biti podnesena kaznena prijava za dva ubojstva

SLAVONSKI BROD - Konjetić se sat vremena nakon izbijanja požara, u nedjelju oko 18 sati, sam javio policiji priznajući podmetanje. O razlozima zločina nije govorio. Iako se sumnjalo na to da je Konjetić ženu i punicu najprije ubio, a požar podmetnuo kako bi prikrio zločin, obdukcija je pokazala da su žene umrle od teških opeklina.

Ružica Konjetić kod majke je stigla u srijedu, a u nedjelju uvečer trebala je krenuti nazad za Poreč gdje je radila. 'Ružica i Mijo živjeli su u Sibinju i imaju dva sina. No od ovoga proljeća ne žive zajedno. Nisu se nešto svađali, čak su i komunicirali i družili se, no pretpostavljam kako je u Miji prevladala ljubomora jer se nije mogao pomiriti s činjenicom da Ružica više ne želi živjeti s njim', kazao je Ružin nećak Željko Terzić. Prema njegovim riječima, Ružica je pronađena u kupaonici, a njezina majka Ruža u smočnici.

Susjedi, kao i obično, imaju svoju inačicu priče. Navodno je svađa u obitelji Konjetić, koja je u Brod doselila iz Koliba (BiH), bilo i ranije. Mijo je, kažu, znao i fizički napasti Ružicu što je, pretpostavljaju, bio jedan od razloga zbog kojeg ga je napustila.