Crna kronika NAIVNI MECENA

Predsjednika KK Split prevario za 2,2 milijuna kuna

Tvrtka Ilije Naletilića izgradila je stambenu zgradu kao izvođač radova. Investitor, tvrtka Devet, stanove je prodao mimo računa. Policija je otkrila da je osim Naletilića oštećena i država

Splitski poduzetnik i novi predsjednik košarkaškog kluba Split Ilija Naletilić u lokalnim okvirima važi kao mecena i velikodušni sponzor, no ponekad je, čini se, prilično naivan: policija je upravo dovršila kriminalističku obradu kojom je otkriveno da ga je za više od 2,2 milijuna kuna prevario bivši poslovni partner Frane Vrsalović.

On je, naime, s Naletilićevom tvrtkom Inero sklopio ugovor o gradnji stambene zgrade na splitskim Pujankama, premda je znao da je žiro-račun njegove tvrtke Devet u višegodišnjoj blokadi. Zgrada je dovršena, Vrsalović je stanove prodao (i to, kako se utvrdilo, mimo računa), a Naletilić je ostao kratkih rukava, bez ijedne kune. Nije bilo druge nego prijaviti ga policiji.

'Prevario me, što ću…', jedini je Naletilićev komentar.

U jednogodišnjem istraživanju otkriveno je i da tvrtka Devet pune tri godine nije plaćala porezna davanja i doprinose, pa je i državni proračun oštećen za najmanje 1,25 milijuna kuna. Vlasnika Vrsalovića splitska policija prijavila je za zlouporabu ovlasti, prijevaru i krivotvorenje službene isprave.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još