MEĐIMURJE TRAGA ZA NESTALIM

Maloljetnik iz Varaždina lažno prijavio otmicu

26.07.2010 u 10:27

Bionic
Reading

Međimurska policija intenzivno traga za 36-godišnjim muškarcem iz Turčišća, koji je nestao u subotu, a varaždinska policija kazneno goni maloljetnika zbog lažnog prijavljivanja otmice

'Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 24. srpnja oko 16 sati muškarac rođen 1974. iz Turčišća otišao od kuće te se do sada nije vratio.

Muškarac je visok oko 180 centimetara, jače tjelesne građe, kratke kestenjaste kose, nosi bradu, boluje od mišićne distrofije na nogama. U trenutku odlaska od kuće bio je odjeven u crnu majicu kratkih rukava, crnu trenirku, bijele patike te je sa sobom ponio ribolovni štap', izvijestili su iz PU međimurske, koja moli građane, ako imaju bilo kakova saznanja vezana uz nestanak muškarca, koji je u nedjelju prijavio njegov susjed, da to dojave na broj 192.

Dok međimurski policajci utvrđuju sve okolnosti i činjenice vezane uz nestanak 36-godišnjaka, njihovi varaždinski kolege razriješili su lažnu otmicu 16-godišnjaka.

'Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 16-godišnjim maloljetnikom sa šireg varaždinskog područja, za kojeg postoji osnovana sumnja da je 23. ožujka u 22 sata i 23 minute s mobitela nazvao Operativno-komunikacijski centar PU šibensko-kninske i lažno prijavio otmicu', izvijestili su iz PU varaždinske, dodajući da se protiv njega podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela Širenja lažnih i uznemirujućih glasina iz članka 322. Kaznenog zakona.

Mladić se u telefonskom razgovoru predstavio i izjavio da su ga četvorica mladića iz Zagreba ugurala u osobno vozilo te ga odvezla do Šibenika. Je li razlog tome bila velika želja da pošto-poto stigne do mora, ili nešto drugo, policija nije otkrila.