POTRAGA ZA LOPUŽAMA

Pljačka u Poreču obavljena je osobnim automobilom

24.07.2010 u 20:45

Bionic
Reading

Spektakularna krađa zlatnog nakita, čija vrijednost se još utvrđuje, izvršena je ipak osobnim vozilom, a ne kolima hitne pomoći

Kao što smo već pisali, vozilo privatne medicinske ustanove Eleonora ukradeno je u srijedu ujutro, istog dana kada se i dogodila 'filmska' pljačka, te je, prema potvrdi iz policije, i korišteno u pljački.

Policija je potvrdila također i da je automobil pronađen tijekom jučerašnjeg popodneva u šumi kod mjesta Dračevac, u blizini Poreča.

'Izuzeti su korisni tragovi koji će nam poslužiti u kriminalističkoj istrazi i što bržem pronalasku počinitelja', kazala je glasnogovornica PU Istarske.

'Dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su se počinitelji nakon provale u zlatarnicu u Dekumanovoj ulici u Poreču udaljili osobnim automobilom Fiat uno, u vlasništvu privatne ustanove za zdravstvenu skrb Eleonora iz Poreča', kazala je danas glasnogovornica PU Istarske Nataša Rogić Jukopila.

Podsjetimo, drski pljačkaši preobučeni u liječnike u ranim jutarnjim satima su s parkinga ispred bolnice ukrali vozilo privatne porečke zdravstvene ustanove Eleonora, kojim su se potom uputili u veliku pljačku. Medicinsko vozilo te lažni liječnici nisu budili sumnju još snenih okolnih stanara koji su, doduše, čuli alarm, no nisu reagirali budući da je samoinicijativno zvonjenje alarma u tom predjelu učestalo.

Pljačkaši su tako nesmetano opljačkali draguljarnicu navodno u svega nekoliko minuta, odnijevši znatnu količinu zlatnog nakita čija vrijednost se ponajprije procjenjivala na čak 10 milijuna kuna, no prava suma se još utvrđuje. U svakom slučaju, veća je od 200 tisuća, dok se prema nekim medijima ipak radi o 2 milijuna.