OSJEČKI KAMPER

Iznosio plinsku bocu pa teško nastradao

22.07.2010 u 17:22

Bionic
Reading

Osječanin M. B. (34) zadobio je teške opekline prilikom nesreće koja se dogodila jutros oko 11 sati u Puli. Kako je izvijestila glasnogovornica PU istarske Nataša Rogić-Jukopila, Osječanin je zadobio opekline prsa i lica te je hitno prevezen u pulsku bolnicu, a zbog težine ozljeda u 13 sati je prebačen u riječki KBC

Nesretni Osječanin, koji je boravio u kamperu na Monumentima, iznosio je već korištenu plinsku bocu iz svog kampera te se ona iz zasad još neutvrđenih razloga u jednom trenutku zapalila. Očevid je još u tijeku, a okolnosti nesreće ispituje i inspektor zaštite od požara koji će utvrditi zbog čega je došlo do zapaljenja.

'Nije utvrđeno je li plinska boca uslijed zapaljenja i eksplodirala', kazala je glasnogovornica PU istarske Nataša Rogić-Jukopila potvrdivši samo da, srećom, nema drugih ozlijeđenih osoba.

Zapovjednik pulske Javne vatrogasne postrojbe Klaudio Karlović potvrdio nam je da su pulski vatrogasci odmah izašli na teren jer je postojala opasnost od eksplozije, no radnici u kampu su ipak uspjeli sami zatvoriti ventil na boci tako da zapaljenje plinske boce nije izazvalo nesreću težih razmjera.

Kako doznajemo, teško ozlijeđeni Osječanin koji je rukovao bocom najprije je kolima pulske Hitne medicinske pomoći s teškim opeklinama odvezen u Opću bolnicu Pula, odakle je zbog težine ozljeda popodne prebačen u Rijeku te je hospitaliziran je na Odjelu plastične kirurgije.

Je li zapaljenje izazvalo nestručno rukovanje plinom ili pak neko oštećenje na plinskoj boci, zasad još nije poznato.