PROSTITUCIJA U HRVATSKOJ

Vlasnik svingerskog kluba uhićen zbog podvođenja

21.07.2010 u 12:48

Bionic
Reading

Živorad Žika Anđelić (62), vlasnik prvog hrvatskog svingerskog kluba Casa Svizzera u malom istarskom mjestu Labinci kraj Poreča, priveden je u utorak u Istražni centar Županijskog suda pod opravdanom sumnjom da je počinio kazneno djelo podvođenja

Tereti ga se za podvođenje dviju Hrvatica u dobi od 36 i 37 godina, što se navodno događalo u njegovom erotskom klubu registriranom kao Sauna klub posljednjih desetak dana.

Poduzetni Živorad Anđelić, povratnik iz Švicarske, 2005. otvorio je u Labincima prvi ekskluzivni erotski klub namijenjen Hrvatima i turistima bolje platežne moći, u koji su navodno rado zalazili kako parovi, tako i samci te pripadnici gay populacije.

Posao je očito cvjetao, a popularni Žika često je sebe smatrao svojevrsnim 'promotorom ljubavnog turizma', ističući u brojnim intervjuima i izjavama za medije da je u njegovom klubu 'sve dopušteno, a ništa se ne mora'.

Prošle godine čak je i proširio već postojeću raznoliku 'erotsku ponudu', otvorivši svingerima i terasu. Poduzetnost se ogleda i u tome što je za dame imao posve besplatan ulaz, dok su samci i parovi plaćali istu cijenu, no koliko je klub točno zarađivao i prijavljivao dobiti, nije poznato. Također, često je isticao da u njegovom klubu 'nema droge ni prostitucije', no policija nije bila istog mišljenja pa je očito Casa Svizzera ipak bila pod istragom.

'Provedenim kriminalističkim istraživanjem potvrđena je osnovana sumnja da je doista počinio kazneno djelo podvođenja', kazala je glasnogovornica PU istarske Nataša Rogić Jukopila.

Prekršajna prijava nadležnom sudu slijedi i protiv dvije zaposlenice Case Svizzere, koje su se nedvojbeno u radno vrijeme, ali i izvan njega bavile prostitucijom.