ZATRESLA SE RIJEKA

Preminuo vozač koji je stradao u eksploziji

21.07.2010 u 11:35

Bionic
Reading

U sušačkoj bolnici u Rijeci u poslijepodnevnim je satima preminuo 41-godišnji Riječanin Ernin Simčić koji je jutros oko 10.45 sati stradao u eksploziji vozila na izlazu s parkirališta Delta u središtu grada, javlja Policijska uprava primorsko-goranska

Radi se o djelatniku riječke tvrtke koja se bavi instalacijama rashladnih uređaja, čije je vozilo Peugeot Partner u eksploziji u potpunosti uništeno. Policija na mjestu događaja još uvijek provodi očevid te prikuplja korisna saznanja kako bi se rasvijetlile okolnosti pod kojima je došlo do ovog događaja te utvrdili uzroci eksplozije.

Prema riječima očevidaca, vozač je u eksploziji odbačen desetak metara dalje, a do dolaska hitne pomoći koja ga je prevezla u bolnicu ležao je nepomično na kolniku. Od vozila nije ostalo ništa, u potpunosti je izgorjelo, a ugasili su ga riječki vatrogasci.

Još se utvrđuju oštećenja i na nekoliko drugih vozila koja su bila parkirana u neposrednoj blizini eksplozije. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

Prometni kaos u gradu polako se normalizira. Cindrićevom se ulicom zbog policijskog očevida prometuje otežano, ulaz na parkiralište Delta moguć je s izlazne strane, a prigradski autobusi kreću s Trga bana Jelačića.