KONTROLA NA KRKU

U četiri sata zatečeno 11 pijanih vozača

19.07.2010 u 13:39

Bionic
Reading

Na području otoka Krka provedena je u subotu, 17. srpnja, u vremenu od dva do šest sati rano ujutro preventivno-represivna akcija u prometu tijekom koje su kontrolirana 93 vozila, a utvrđena čak 42 prekršaja

Pod utjecajem alkohola u vožnji policija je u ta četiri sata zatekla čak 11 osoba te sedmero od 15 zaustavljenih mopedista bez zaštitne kacige.

U ovoj noćnoj akciji, koja je bila usmjerena na sprječavanje stradavanja, posebice vozača koji upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola i ne pridržavaju se propisanih ograničenja brzina, sudjelovali su krčki policajci, ali i njihove kolege iz drugih policijskih postaja i iz sjedišta Policijske uprave primorsko-goranske.

Zanimljivo je da je zabilježeno samo jedno prekoračenje brzine, ali i tri pretjecanja ili obilaženja. Kod jednog vozača mopeda utvrđena je koncentracija alkohola od 0.9 promila, a među deset vozača osobnih vozila koji su zatečeni kako upravljaju pod utjecajem alkohola rekorder je bio vozač kod kojega je izmjereno 1,72 promila. Ovim je vozačima oduzeta vozačka dozvola na mjestu prekršaja, a slijede im i sankcije sukladno propisima Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Riječka policija najavljuje da će nastaviti s ovakvim i sličnim preventivno-represivnim aktivnostima u prometu, i to ne samo na području otoka Krka, već i na području cijele Primorsko-goranske županije.