SUPERBAKA

Starica zarobila dvije kradljivice

16.07.2010 u 15:31

Bionic
Reading

Nesvakidašnji događaj zbio se jučer u Vrpolju. Po povratku u svoju kuću, 71-godišnja je starica na (ne)djelu zatekla dvije kradljivice. Vidjevši u njihovim rukama svoju mirovinu i zlatninu, zarobila ih je i zadržala u kući do dolaska policije

Dok je starica tog prijepodneva bila u vrtu iza kuće, 23-godišnjakinja i 15-godišnjakinja su neopaženo ušle u njezino dvorište. Ni zaključana ulazna vrata kuće kradljivicama nisu bile prepreka jer su, očito znajući gdje da traže, ubrzo pronašle ključ.

Iz staričine spavaće sobe potom su ukrale 1.600 kuna, 100 eura, mali zlatni dukat i zlatni prsten. S ukradenim novcem i zlatninom nisu, nasreću, uspjele pobjeći jer ih je na izlasku iz kuće, na ulaznim vratima, zaustavila odvažna starica.

Kradljivice je zadržala u kući do dolaska policije koja ih je na licu mjesta uhitila i ukradene predmete vratila vlasnici. Nad 23-godišnjom djevojkom i maloljetnom 15-godišnjakinjom iz Vukovara provedeno je kriminalističko istraživanje te policija u dogovoru s državnim odvjetništvom podnosi posebno izvješće zbog kaznenog djela krađe.