POLICAJAC ISPRAVNO POSTUPIO

Ubijen nakon napada na policajca škarama

30.01.2009 u 08:15

Bionic
Reading

U zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Dubrava jutros oko pet sati policajac je hicima iz službenog pištolja ubio muškarca koji je napao njega i pacijenticu ispred dežurnog kirurškog odjela, doznaje se u zagrebačkoj policiji

Sve je počelo pola sata iza ponoći kada je policija zaprimila dojavu od zabrinutih građana koji su primijetili sumnjivog muškarca kako pokušava provaliti u kuću u Rakitovečkoj ulici. Kada su došli na mjesto događaja tamo nisu nikoga pronašli, ali su odmah krenuli u potragu po obližnjim ulicama i ubrzo uočili muškarca koji je odgovarao danom opisu.

Kako neslužbeno saznajemo, radi se o tridesetčetverogodišnjem Hrvoju Juriću. On je tada, prema informacijama iz policije, ničim izazvan metalnom šipkom dužine oko metar i pol napao policajce koji su od zadobivenih ozljeda kasnije prevezeni u Kliniku za traumatologiju. Na mjesto događaja ubrzo je stiglo policijsko pojačanje koje je uspjelo sredstvima prisile savladati muškarca i privesti ga u policijsku postaju Maksimir. Prilikom uhićenja policija je upotrijebila palice i lisičine.

Budući da je Hrvoje Jurić prilikom uhićenja ozlijeđen, nakon što je nad njim izvršena kriminalistička obrada u policijskoj postaji, odveden je u KB Dubrava kako bi mu se ukazala pomoć. Tamo je prilikom pružanja pomoći muškarac nastavio divljati te je uzeo škare i injekciju od infuzije i krenuo prema policijskom službeniku. Policajac je tada ispalio jedan hitac koji je napadača pogodio u natkoljenicu te je, iako mu je odmah pružena liječnička pomoć, od zadobivene rane ubrzo i preminuo. Jedan policajac kojeg je napadač ozlijedio tijekom noći je pušten iz bolnice, dok se drugi još uvijek nalazi tamo.


POLICAJAC JE POSTUPIO ISPRAVNO


Odmah po incidentu u bolnici Dubrava, obavljena je interna unutarnja kontrola MUP-a o postupanju policajaca na licu mjesta. Kako Jutarnjem potvrđuje ravnatelj policije Vladimir Faber, unutarnja kontrola provjerila je zakonitost postupanja policajaca i ispravnost njihove reakcije tijekom incidenta u bolnici.

'Nalazi unutarnje kontrole za sada su pokazali kako je postupanje policajca koji je pucao u napadača bilo ispravno, radilo se o ugrožavanju života više osoba, pri čemu je napadač pokazivao znakove psihotičnosti i izrazite agresivnosti. Naš je policajac pucao štiteći sebe i prisutne osobe, po propisu pucao je u nogu, nažalost i na nesreću taj hitac je bio smrtonosan', izjavio je Jutarnjem ravnatelj policije Faber.