UBOJSTVO PUKANIĆA I FRANJIĆA

Balistički vještak ponovno dolazi na suđenje

14.07.2010 u 12:15

Bionic
Reading

Na suđenju za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića sudsko vijeće Županijskog suda u Zagrebu odlučilo je da će, osim vještaka za telekomunikacije, dodatno ispitati i balistički vještak, koji će početkom rujna biti prvi svjedok nakon ljetne stanke

Odluku o dodatnom ispitivanju balističkog vještaka sudsko je vijeće donijelo nakon zahtjeva branitelja petog optuženog Bojana Gudurića da se napravi potpuno novi balistički nalaz.

No prije odluke treba li ponavljati vještačenje, na sudu će se dodatno ispitati balističar, kao prvi svjedok u nastavku suđenja 1. rujna.

Do tada bi trebalo dovršiti i novo telekomunikacijsko vještačenje telefonskih kontakata optuženika, nekih svjedoka, ali i ubijenog Pukanića.

Početkom rujna sud će odlučiti hoće li u spis uvrstiti i izvještaje nizozemskih vlasti o tajnim mjerama koje su se, zbog sumnje da su u Nizozemskoj organizirali kriminalnu skupinu, provodile protiv navodnog organizatora Pukanićeva ubojstva srbijanskog državljanina Sretena Jocića i njegova kuma Slobodana Đurovića koji je, po USKOK-ovoj optužnici, bio veza između Jocića i atentatora.

Riječ je o akcijama koje su vodili specijalni nizozemski timovi za suzbijanje organiziranoga kriminala.