Crna kronika NAPLAĆENO 267 KAZNI

Prošle godine 459 akcija na moru

U 2009. godini provedeno je 459 zajedničkih akcija na moru u kojima je obavljen nadzor 2.478 plovnih objekata, doneseno 159 upravnih rješenja, podnesen 241 optužni prijedlog, donesen 281 prekršajni nalog i naplaćeno 267 kazni na mjestu izvršenja prekršaja, priopćila je glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Marina Halužan

Također, u tom su razdoblju izrečena 164 upozorenja te oduzeta tri strana plovila, 33 ribarska alata i oprema i 649 metara ribarskih mreža.

Brojne aktivnosti na moru zajednički provode deset ministarstava nadležnih za more, obranu, unutarnje i vanjske poslove, ribarstvo, zaštitu okoliša, gospodarstvo, financije, kulturu i pravosuđe te Državni inspektorat i Državna uprava za zaštitu i spašavanje, a godišnje izvješće za 2009. godinu usvojila je na današnjoj sjednici Središnja koordinacija za nadzor i zaštitu prava i interesa Republike Hrvatske na moru pod predsjedanjem ministra mora, prometa i infrastrukture Božidara Kalmete.

Izvješće je podnio kapetan Joško Nikolić, ravnatelj Uprave sigurnosti plovidbe, zaštite mora i unutarnjih voda u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture na prijedlog Stručnog tijela Središnje koordinacije.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još