AKCIJA 'VIHOR'

Palo sedam dubrovačkih dilera

13.07.2010 u 13:05

Bionic
Reading

U petomjesečnoj akciji dubrovačke policije nazvanoj 'Vihor' uhvaćena su sedmorica preprodavača amfetamina i marihuane, od kojih je jedan drogu prodavao na radnom mjestu u dubrovačkom hotelu, a drugi u prostoru udruge, gdje su kupci mogli i uživati u kupljenoj robi

Akcija je počela u ožujku, a završila je nedavnim uhićenjem sedmorice preprodavača u dobi od 27 do 33 godine, od kojih su trojica zadržana u pritvoru. Ukupno je kazneno prijavljeno 16 osoba s dubrovačkog područja zbog 22 kaznena djela.

Policijska istraga otkrila je da je prvi u lancu preprodavača bio 25-godišnjak, koji je pritvoren u Zagrebu. On je kilogram marihuane prodao 27-godišnjaku koji je potom pola kilograma prodao vršnjaku, a ostatak je prodavao na svom radnom mjestu u dubrovačkom hotelu. O prodaji se s kupcima dogovarao telefonom.

Drugi krak dilerskog lanca išao je preko 30-godišnjaka, od kojega je 28-godišnji osumnjičenik kupovao te preprodavao drogu u prostoru udruge na dubrovačkom području i ondje kupcima omogućavao da ju uživaju.

Osim sedmorice preprodavača u akciji je otkriveno i devetero kupaca koji su prijavljeni za posjedovanje droge.

U 'Vihoru' je ukupno zaplijenjeno 89,5 grama marihuane, oko 17 grama amfetamina i manja količina tableta ecstasy.