Crna kronika DRSKI LOPOV

Engleskog policajca pokrali u Dubrovniku

Britanski policajac Michael Duggan (54) i njegova supruga Michelle (47) iz Leedsa odmor u Dubrovniku, sigurno će pamtiti dok su živi: nepoznati su im lopovi ukrali novčanik s ispravama, karticama i većom količinom novca

Novčanik je nestao dok su se britanski turisti iz hotela vozili autobusom poduzeća za javni gradski prijevoz “Libertas”. Englezu je na koncu novčanik vraćen s karticama, ali bez novca kojeg mu je uručio jedan građanin, a ne policija, piše Slobodna Dalmacija

'Policija je povrat ukradenog predmeta prepustila tom čovjeku a da ja ne znam kako ga je pronašao! Pa to je policija trebala obaviti! Tko je ukrao moj novčanik? On? Iz hotela su me dovezli do mjesta na koje su me poslali policajci, no toga čovjeka nije bilo pa sam se morao još jednom vratiti jer taj Dubrovčanin nije htio nikome predati ukradeno, nego meni osobno.

OK, sve ovo još mogu shvatiti. Ali nikako ne mogu prihvatiti da mi nakon svega proživljenog taj čovjek “drži lekciju” o tome kako su mi kao policajcu mogli ukrasti novčanik! Osjetio sam nesigurnost i podcjenjivanje, te sam razočaran. Očekivao sam neki ljudskiji odnos - rekao je za medije “u dahu” Michael Duggan.

Neugodnu situaciju iz PU dubrovačko-neretvanske objašnjavaju željom da pomognu.

Sugrađanin koji je pronašao novčanik izrazio je želju da osobno preda pronađeni predmet vlasniku jer ga nije mogao donijeti u policiju. Stoga je naš policijski službenik, u najboljoj namjeri da stranac što prije dobije izgubljene stvari, dogovorio izravni susret za koji nije mogao znati kako će proteći - rekla je glasnogovornica Marija Gjenero.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još