DOLIJAO 'POLJOPRIVREDNIK'

Slovenac uzgajao travu kod Varaždinskih Toplica

08.07.2010 u 11:53

Bionic
Reading

Mariborčanin u dobi od 29 godina uhićen je zbog uzgajanja indijske konoplje u okolici Varaždinskih Toplica

Provodeći policijsko istraživanje vezano za zlouporabu opojnih droga, policijski službenici PU varaždinske organizirali su zasjedu na šumovitom dijelu iznad mjesta Tuhovec kod Varaždinskih Toplica. Tu su uočili nepoznatog muškarca kako pregledava nasada indijske konoplje te su ga uhitili.

'Tijekom istraživanja utvrdili smo da se radi o slovenskom državljaninu s područja Maribora, koji je početkom svibnja zasadio više sjemenki iz kojih je niklo 113 komada stabljiki indijske konoplje visine od 40 do 180 centimetara. Biljke su bile posađene na dvije obližnje lokacije na dijelovima iskrčene šume u predjelu Srkač, nedaleko od vikend kuće obitelji uhićenog Mariborčanina u kojoj su tijekom pretrage nađena sredstva za zaštitu i poticanje rasta', rekao je Hrvoje Škorak, voditelj grupe za droge u PU varaždinskoj, na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji.

Tržišna vrijednost marihuane koja bi se dobila iz zaplijenjene indijske konoplje je oko 100 tisuća kuna, a policija još utvrđuje je li bila namijenjena za prodaju na hrvatskom ili slovenskom tržištu.

Slovenski državljanin bit će danas priveden istražnom sucu varaždinskog Županijskog suda zbog sumnje u zlouporabu droga.